Хіти тижня. У Москви істерика: Британія готує нищівний удар по Росії

Міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Хант, виступаючи у вівторок, 21 серпня, у вашингтонському Інституті миру, закличе Європейський Союз до посилення санкцій проти Російської Федерації, повідомляють Патріоти України.

"Ми маємо чітко дати зрозуміти: зовнішня політика Росії за президента Путіна зробила наш світ небезпечнішим", - йдеться у тексті промови Ханта, уривки з якої публікують "РИА Новости".

За його словами, нові обмежувальні заходи проти Москви мають бути всеосяжними. "Сполучене Королівство просить своїх союзників піти ще далі, закликаючи Євросоюз забезпечити, щоб його санкції проти Росії були всеосяжними, і щоб ми по-справжньому стояли пліч-о-пліч зі Сполученими Штатами. Це передбачає єдину критику і реакцію на правопорушення, коли б і де б вони не здійснювалися, від вулиць Солсбері до долі Криму", - йдеться у заяві глави британського МЗС.

В ході свого першого візиту до США у статусі міністра закордонних справ Хант зустрінеться з держсекретарем Майком Помпео та іншими високопоставленими представниками адміністрації Трампа. На зустрічах також буде обговорюватися широкий спектр міжнародних проблем, зокрема Іран, КНДР, Сирія, Ємен, близькосхідне врегулювання.

Як пише RT, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у відповідь на це заявив, що у Британії "занадто висока самооцінка". Відзначається, що у вівторок, 21 серпня, глава російського провів зустріч з міністром закордонних справ і першим заступником голови уряду Сербії Івіцею Дачичем.

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...