Хіти тижня. У МЗС зробили важливу заяву щодо морської угоди з Росією

Денонсація Договору між Україною та Росією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки актуальна, але документ ще не вичерпав себе в судових процесах України проти Росії. Про це заявив заступник глави МЗС Василь Боднар на засіданні комітету Верховної Ради у закордонних справах в середу, повідомляють Патріоти України.

"Я думаю, що це своєчасно. Але коли це (розрив – ред.) буде, я не скажу", - сказав він. "Звичайно, рішення буде прийнято. Але поки Договір 2003 року ще повністю не використаний в судових процесах", - додав він.

Заступник голови МЗС пояснив, що наразі тривають процедури подачі матеріалів до міжнародних судів і узгодження всіх процесуальних нюансів. "Зараз питання про денонсацію Договору про Азовське море знаходиться на розгляді", - зазначив Бондар.

Він пояснив: "Для нас важливо продовжити процес виходу з договорів, які для нас не важливі. Але Договір 2003 року зараз не вичерпав повністю свій потенціал. Якщо в односторонньому порядку денонсуємо Договір, це не означає, що денонсацію визнає російська сторона. Як було з договорами про розміщення Чорноморського флоту. Російська сторона відмовилася від них. А ми вважаємо їх діючими".

Договір між Україною і РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки підписаний в грудні 2003 року, а ратифікований у квітні 2004-го. Згідно з його положеннями, Азовське море і Керченська протока є внутрішніми водами України та Росії.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...