Хіти тижня. У прагненні великого дива для маленької країни: Президент Хорватії стала секс-символом ЧС-2018 (фото, відео)

Вихід Хорватії в фінал чемпіонату світу 2018 викликав справжній фурор - історичне досягнення для країни, від якої майже не очікували виходу в фінал.

Колінда Грабар-Кітарович

Однак є в цьому святі своя незвичайна родзинка - "Картатих" постійно підтримує їх президент! Лідер Хорватії Колінда Грабар-Кітарович й раніше дивувала багатьох, але зараз їй підкоряється весь футбольний світ, передають Патріоти України.

Обнімку з тренером і затемнення Медведєва

Якщо коротко для знайомства - 50-річна Грабар-Кітарович більшу частину життя займалася політикою і домоглася висот не тільки в Хорватії, а й на міжнародній арені (наприклад, входить до керівного складу НАТО). З лютого 2015 го - президент Хорватії, раніше будучи її міністром закордонних справ і європейської інтеграції.

А зараз ця "хорватська Меркель" не просто приїхала на один-два матчі ЧС подивитися футбол через товсте скло ВІП-ложі - вона танцями святкує перемогу в чвертьфіналі прямо в роздягальні з командою, фотографується з уболівальниками (навіть з казахськими) і сидить на секторі з фанатами!

Власне, до матчу 1/4-й про футбольні пристрасті Грабар-Кітарович мало хто знав, поки вона не з'явилася на самому ЧС. Її тріумф - матч Хорватії та Росії, де балканці обіграли росіян в серії пенальті. Традиційно вона дивилася матч у ВІП-секторі, в компанії російського прем'єра Дмитра Медведєва. Але якщо той виглядав традиційно і понуро в повсякденному строгому костюмі, то Колінда ледь не виблискувала в футболці збірної.

Але емоції від успіху Хорватії таки добили і до ВІП-ложі, тому Кітарович не втрималася і тріумфально схопилася над Медведєвим (який, схоже, здорово здивувався такому).

Однак піком популярності Грабар-Кітарович стало відео, де хорватський президент завітала прямо в роздягальню і привітала команду - обняла кожного футболіста і працівника збірної, а також здорово пострибала в тріумфальному танці.


Звичайно, все може виглядати як звичайна PR-акція - політики іноді йдуть на такі вчинки заради позитивного іміджу. Але це не той випадок. По-перше, зустріч Кітарович зі збірною сталася лише в чвертьфіналі (а не після фіналу або півфіналу), де градус перемоги не настільки великий, щоб витрачати на це час. А по-друге, Грабар-Кітарович не прилетіла саме на цей поєдинок в розрахунку на перемогу над Росією - президент прибула на ЧС як приватна особа літаком економ-класу і дивилася матч Данія - Хорватія просто з трибун з іншими вболівальниками (ну хіба таке можливо взагалі?).

Після одного з матчів сфотографуватися з Коліндою змогли навіть казахські (!) вболівальники, які приїхали на ЧС. "Вона сама до нас спустилася. Йшла до хорватських уболівальників, ми опинилися між ними і нею. Охорона спробувала нас зупинити, але вона поглядом "відвела" їх", - розповіли казахи.

Трампу і Папі Римському - по футболці

Взагалі ж Коліндою Грабар-Кітарович захоплюються в Хорватії вже не один рік. Мало того, що вона перша жінка-президент в історії країни, так ще і "спортсмен-комсомолець" в найкращому сенсі цього виразу. Скромна і без понтів, елегантна, не з багатої-мажорній сім'ї, своя людина в НАТО і в народі.

Коли Грабар-Кітарович стала президентом, місцеві ЗМІ тут же прославили нового лідера справжньою красою в її виконанні. Благо, Колінді є чим пишатися не тільки в плані внутрішніх якостей.

Але взагалі не варто вважати, що Грабар-Кітарович - публічна секс-бомба або любить показуватися на камеру в такому образі. У Колінди вже майже 20 років є сім'я і двоє дітей, а сама вона досить рідко потрапляє не в політичні видання.

Взагалі ж поява Грабар-Кітарович на чемпіонаті світу і такий жвавий інтерес до футболу - НЕ новизна. Президент Хорватії раніше відвідувала матчі клубного футболу, "підтоплюючи" за Динамо Загреб, а також волейбольні та баскетбольні зустрічі хорватських збірних.

Проводячи міжнародні зустрічі з лідерами різних країн, президент Хорватії часто буквально "змішує футбол з політикою".

Ось така вона, перша в Хорватії і зовсім нетипова для нашого уявлення жінка-президент - Колінда Грабар-Кітарович.

Опублікував: Олег Устименко

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...