Хіти тижня. У розвідці США зробили гучну заяву про дострокові вибори в Україні

Директор Національної розвідки США Ден Коутс представив комітету Сенату з питань розвідки доповідь «Оцінка глобальних загроз розвідувальними службами США», у якій наведено основні ризики, з якими Україна може зіткнутись у найближчому майбутньому.

Директор національної розвідки США Деніел Коутс

Зокрема, йдеться про те, що невдоволення владою у країні може призвести до передчасних виборів, передають Патріоти України.

Доповідь надана Коутсом комітету Сенату з питань розвідки, де 13 лютого пройшли слухання на тему глобальних загроз з якими стикаються США. У частині, яка називається «Росія та Євразія» є розділ Україна. У розділі вказані основні чинники, які можуть вплинути на внутрішнє та зовнішньо-політичне становище держави.

Наголошується, що Україні загрожують внутрішні потрясіння, якими готова скористатись Росія, щоб підірвати нинішню прозахідну орієнтацію офіційного Києва. Ці фактори будуть загрожувати відновленню економіки України та потенційно зможуть привести до зміни в зовнішній політиці країни, котрі ще «більше розпалять напруженість між Росією і Заходом».

«Незадоволення населення темпом реформ, погіршення стандартів життя, думка про те, що корупція посилюється та загострення політичних протистоянь напередодні запланованих президентських та законодавчих виборів у 2019-му можуть призвести до дочасних виборів», — йдеться у доповіді.

Також зазначається, що лідери опозиції в Україні прагнутимуть отримати вигоду з народного невдоволення, щоб послабити президента Петра Порошенка і правлячу коаліцію. У доповіді Нацрозвідки також йдеться про те, що Росія може використати проти України нові інструменти у кіберопераціях.

Опублікував: Олег Устименко

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....