Хіти тижня. У Туреччині заявили про початок Третьої світової війни

За словами блогера, війна в Сирії перестала бути громадянською і переросла в низькоінтенсивну Третю світову війну.

Про це колумніст турецького видання Daily Sabah Яхья Бостан заявив в своєму блозі. Прийшов до такого висновку, оцінивши кількість країн, що беруть участь у військових діях, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Колонка Бостан написана з метою захистити військові дії Туреччини в Сирії. Він багато разів повторює, що його країна не має іншого вибору, як захищати свої кордони при загрозливій ситуації в регіоні. Разом з тим, колумніст розкриває геополітичні інтереси в ході конфлікту.

Більше немає тієї напруженості між великими і малими групами бойовиків і терористичних організацій, стверджує він. Протистояння відбувається між зацікавленими сторонами. Найбільші серед них - Туреччина, США, Росія і Іран. Через конфлікт виникла напруга між Сирією, Іраком, Ліваном, Ізраїлем і Єменом.

Туреччина провела в минулому році операцію "Щит Євфрату" і почала в цьому ще одну під назвою "Оливкова Гілка" під приводом захисту кордонів. США, Росія і Іран не мають спільних кордонів з Сирією, відзначає колумніст. Вони там діють заради своїх інтересів і розширення впливу в регіоні.

Росія координує свої дії з Туреччиною і урядом Сирії. Сирійської президент Асад змушений боротися з загонами самооборони курдів і одночасно допомагати Робочій партії Курдистану, бо ведуть війну проти Туреччини. Підтримку РПК надає також Іран.

Залученість такої великої кількості країн дозволяє називати війну в Сирії Третьою світовою низької інтенсивності. Зацікавлені сторони визначать в майбутньому її інтенсивність і розвиток.

Ізраїль в свою чергу загрожує Лівану, що може стати ще одним витком розвитку конфлікту. Ізраїльтяни більше зацікавлені в захопленні територій, вважає Бостан. Заява Трампа про перенесення посольства в Єрусалим - це лише частина злобного плану, каже він.

"Майбутнє Близького Сходу має вкрай нечіткі обриси", - вважає Бостан.

Опублікував: Олег Устименко

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...