Хіти тижня. Удар по міфах: На "промосковській", начебто, Одещині до ПЦУ перейшли віряни цілого райцентру разом з благочинним МП (фото)

Як повідомили в Одеській єпархії ПЦУ, таке рішення майже одноголосно прийняли парафіяни Свято-Покровського храму, що в селищі Сарата.

«Сьогодні, 26 січня 2019 року, Свято-Покровська громада Сарати на чолі з настоятелем Владиславом Шиманом (вже колишній благочинний Саратського округу Одеської єпархії УПЦ МП, - ред.) перейшла від УПЦ Московського патріархату в Одеську єпархію Православної церкви України, - наголошується в повідомленні автокефалістів. - Біля храму в місцевому будинку культури зібралося більше 500 осіб. Серед них - селищний голова Анатолій Негодяев, голова районної державної адміністрації Антон Лобан, депутати районної та селищної ради майже в повному складі. Вони теж є прихожанами єдиного в селищі храму», передають Патріоти України з посиланням на місцеве видання Думская.
Раніше рішення про перехід в ПЦУ прийняли православні села Пужайково Балтського району. За словами представників Одеської єпархії, на підході - ще п'ять громад.
Будівництво храму Покрова Пресвятої Богородиці в Сараті почалося в 1992 році. У 2003-му тут зробили перший молебень і першу літургію.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...