Хіти тижня. Угорщина підняла в повітря винищувачі через літак з України

Як інформують угорські ЗМІ, інцидент стався цієї ночі на українсько-угорському кордоні в районі пункту пропуску «Лужанка – Берегшурань».

За офіційною інформацією угорських військових, близько опівночі вони зафіксували невеликий літак, який перетнув повітряний простір Угорщини без погодження з відповідними органами цієї країни, передають Патріоти України.

Відразу ж було оголошено тривогу, повідомлено відповідні безпекові органи НАТО та приведено повітряні сили Угорщини до готовності. Більше того, навіть було піднято в повітря винищувачі Saab JAS 39 Gripen (шведський багатоцільовий винищувач четвертого покоління).

Після низки маневрів, уточнюють угорські військові, літак, який прибув з України, покинув повітряний простір Угорщини.

Не виключено, що це черговий контрабандний літак, яким закарпатські ділки доправляють в ЄС все що завгодно – цигарки, нелегалів та інші заборонені товари.

Опублікував: Олег Устименко

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...