Хіти тижня. Україна може перекрити акваторію Азовського моря з допомогою систем "Смерч" і "Вільха", - Жданов

Наша країна повинна також денонсувати угоду про внутрішнє море з Росію, а ще – угоду щодо квот на вилов риби.

Олег Жданов. Фото: скріншот з відео.

В України зараз є необхідні важелі впливу, щоб надати гідну відсіч агресії Росії у Азовському морі. Адже та намагається блокувати прохід українських суден через Керчинську протоку. Зокрема, у неділю, 25 листопада, російський прикордонний катер протаранив український буксир. Про це у прямому ефірі розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, Росія вкотре демонструє, що на 100% контролює акваторію Азовського моря і Керчинську протоку. А це, у свою чергу, є як політичним, так і військовим тиском на Україну.

"На морі у нас немає сил і засобів, щоб протистояти тим же кораблям прикордонної служби РФ, яких ті мають три десятки, Україна ж – жодного", – повідомив експерт.

І додав: "Не враховуючи катери, звісно. Це малі броньовані артилерійські катери, які взагалі є річковими – вони створювалися для відродження Дунайського річкового флоту". "Але у нас є інші можливості, які потрібно використовувати", – сказав військовий експерт.

"Це і укріплення берегової лінії оборони, і розвиток ракетних військ, і таких високоточних систем, як "Смерч" або "Вільха", які за дальністю запуску здатні перекрити акваторію Азовського моря. А отже – впливати на воєнно-політичну ситуацію в регіоні", – наголосив Олег Жданов.

Також він переконував, що Україна повинна денонсувати угоду про внутрішнє море з Росію, а ще – угоду щодо квот на вилов риби: "Саме ця угода дозволяє російським суднам упритул підходити до українських берегів". Міжнародна спільнота тут не зможе допомогти, адже поки діють ці угоди, проблеми у Азовському морі є внутрішніми проблемами стосунків України та Росії.

"Денонсування угод та введення у дію норм міжнародного морського права про нейтральні води, територіальні води, морський державний кордон дасть можливість звертатися до міжнародних організацій, щоб змусити Росію дотримуватися міжнародних норм та відповідати за їх порушення", – підсумував Жданов.

Джерело: 24 канал

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...