Хіти тижня. Україна та Ізраїль підписали історичну угоду

Останній рік-два стали переломними у стосунках двох держав. Особливо давалися взнаки російсько-українського "гібридного" протистояння. - Москва робила все, щоб перебити зближення Києва та Єрусалима.

Україна та Ізраїль у понеділок, 21 січня, підписали Угоду про зону вільної торгівлі. Трансляція підписання в Єрусалимі транслювалась в прямому ефірі українських телеканалів. На церемонії були присутні президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, зазначають Патріоти України.

Порошенко назвав цей день "історичним", адже, за його словами, угода про вільну торгівлю готувалась протягом 50 років.

Підписанню передували кілька раундів переговорів. Зокрема, Петро Порошенко та Беньямін Нетаньягу зустрічались з цього приводу в Нью-Йорку та в Парижі.

"Ми навчились в Ізраїлю, як захищати нашу країну, щоб зміцнимити армію. І ми навчились в Ізраїлю, як зробити сильною і прозорою нашу економіку. Я думаю, це дуже важливо", - сказав український президент.

За словами Порошенка, угода допоможе знизити ціну українських товарів в ізраїлі, а ізраїльських товарів – в Україні.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...