Хіти тижня. Україна випробовує нову потужну зброю: Що відомо (фото, відео)

​Зпочатком агресії Росії Україна зіткнулася з величезною проблемою - відсутність "ракетного щита". Навіть без урахування завжди актуального грошового питання, для вирішення завдання потрібно було багато часу і сил.

Ілюстрація: ponomaroleg.coм

З початком агресії Росії Україна зіткнулася з величезною проблемою - відсутність "ракетного щита". Навіть без урахування завжди актуального грошового питання, для вирішення завдання потрібно було багато часу і сил, повідомляють Патріоти України.

Чотири роки по тому Україна стоїть на порозі великого звершення - в квітні на півдні Одеської області стартували державні випробування ракетного комплексу "Вільха". Це не перші випробування, але останні. Якщо все пройде добре, то "Вільха" буде взята на озброєння, а підприємства ОПК почнуть серійне виробництво.

Вперше про проект широкому загалу розповів президент України Петро Порошенко в січні 2016 року. У березні того ж року пройшли перші випробування.

Незважаючи на те, що випробування висвітлюються досить широко, технічні характеристики новинки намагаються тримати в секреті. Втім, відомо, що цей комплекс теж відповідає одному з головних принципів нової оборонної стратегії України - відсутність іноземних комплектуючих, а вражати цілі він зможе на відстані не менше 100 кілометрів.

Втім, дещо ще вже відомо. "Вільха" розглядається як відповідь радянської і російської системі залпового вогню "Смерч". Її пускова установка містить по 12 ракет, кожну ракету можна буде наводити на окрему мету, а політ буде керованим. Її ракети можуть нести різні боєголовки - в залежності від цілей.

Так що з "Вільхи" можна буде знищувати як наземні, так і морські об'єкти. Останній момент є особливо актуальним, адже від ударів з моря Україна захищена поки ще дуже слабо. І хоча роботи по переродження ВМС йдуть повним ходом, але займе цей процес ще не один рік.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...