Хіти тижня. Україна закупить старі вертольоти на 18 млрд грн, розгорівся скандал

Відомий журналіст не стримує емоцій.

Україна закупить у французької компанії "Airbus Helicopters SAS" 55 вертольотів вартістю 554,29 мільйонів євро (18,23 мільярди гривень). Як повідомляють Патріоти України, про це йдеться у повідомленні в системі "Прозорро".

Як стало відомо, до 2022 року Україна отримає 55 вертольотів у різних конфігураціях – аварійно-рятувальних, для Національної гвардії, для Державної служби України з надзвичайних ситуацій. При цьому 21 з 55 вертольотів моделі Н225 будуть вживаними.

Йдеться про вертольоти, виготовлені у 2007-2012 роках, що матимуть ступінь зносу 50% і не менше 300 льотних годин залишкового корисного використання.

Гарантійний строк на вживані вертольоти становить рік від прийняття на заводі або 600 льотних годин, для нових – три роки від прийняття на заводі або 2 тис льотних годин.

Така інформація вкрай обурила відомого українського журналіста Юрія Ніколова, який опублікував гнівний допис на своїй сторінці у Facebook.

"Зрозуміло що сама історія із закупівлею французьких вертольотів в борг на 18 мільярдів гривень - це взагалі верх короткозорої ср*корукості - дурні гроші виводяться за кордон на шкоду своєму виробництву. Але я навіть в страшному сні не міг припустити, що купувати будуть беушні вертольоти", - написав він.

При цьому журналіст зазначив, що "коли скоро прийде час ремонту вживаного мотлоху, ми ще раз прих*їємо від цін на запчастини і вартості ремонтів".

"Але Аваков (голова МВС Арсен Аваков, - Апостроф) тоді вже звалить і буде з італійських еб*нів спостерігати, як держбюджет України платить і платить, платить і платить за беушні вертольоти", - обурюється журналіст.

Він також зазначив, що вживані вертольоти "Аваков підчепив для України" після того, як один з них впав в Північному морі і норвезькі нафтовики, які їх раніше купили, відмовилися від всієї партії.

"Тож, український барига тупо викупив те, від чого в Європі відмовилися як від небезпечного", - резюмував Ніколов.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...