Хіти тижня. Україна завернула чергову "зірку" російського шоу-бізу

Українські прикордонники не пропустили в країну колишню учасницю групи "Нічні снайпери" і лідера колективу "Сурганова і Оркестр" Світлану Сурганову.

Світлана Сурганова

Про це в понеділок, 14 травня повідомив помічник керівника Держприкордонслужби Олег Слободян, уточнивши, що музикантка прибула рейсом з Мінська, передають Патріоти України.

"У ході бесіди з громадянкою встановлено, що в травні 2016 року вона дійсно відвідувала АР Крим авіарейсом з Петербурга до Сімферополя і через 2 дня повернулася в Росію", - повідомив чиновник на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Слободян уточнив, що Сурганова в країну прилетіла в особистих цілях, однак українське законодавство, за яким в Крим дозволено в'їзд тільки з території України за погодженням з українською владою, не передбачає виключень. "У межах компетенції прикордонники прийняли рішення про непропуск даної громадянки в Україну і заборону їй в'їзду терміном на 3 роки", - написав чиновник.
Він також додав, що з початку 2017 року прикордонники не пропустили через кордон і заборонили в'їзд в Україну вже 117 артистам та іншим публічним діячам з РФ, які порушили законодавство щодо відвідування Криму.
Опублікував: Олег Устименко

Велика небезпека: У ЗСУ пояснили, чому РФ обрала тактику ударів балістичними ракетами

субота, 4 травень 2024, 11:38

Росіяни обрали тактику балістичних атак по Україні з Криму. У ЗСУ розповіли, якими особливостями балістичного озброєння пояснюється тактика окупантів. Про це заявив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плет...

Сьогодні з'явився найімовірніший і правильний прогноз": Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16

субота, 4 травень 2024, 11:23

Постачання західних систем протиповітряної оборони буде привʼязане до початку постачання винищувачів F-16. Таку думку в етері 1+1 висловив військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України...