Хіти тижня. Українка, або Ніде правди діти: Роксолану в Туреччині більше не називатимуть росіянкою

Жінка, що «крутила» турецькою політикою за життя свого чоловіка та сина, походила з українського Поділля, і ніяк не могла бути росіянкою. Турецька сторона нарешті відреагувала на доводи української дипломатії.

У Стамбулі в усипальні дружини султана Сулеймана I Роксолани змінений текст напису про нібито її російське походження. Про це в Тwitter повідомляє посольство України в Туреччині, зазначають Патріоти України.

«Поступово відновлюємо історичну правду: на звернення посольства України в Туреччині турецька сторона вилучила текст напису про нібито російське походження дружини султана Сулеймана Першого Роксолани у її усипальниці в мечеті Сулейманіє», - йдеться в повідомленні.

Московська пропаганда намагається ігнорувати цей інформаційний "пустячок". Хоча під час масової демонстрації дуже протяжного турецького серіалу «Великолепный век» повідомлення про «російську імператрицю» Османської імперії не сходили з топів російських ЗМІ.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...