Хіти тижня. Українська армія має право стріляти на Донбасі: Волкер зробив гучну заяву

Збройні сили України мають право відривати вогонь на власній території, водночас ненормальним є те, що Росія має своїх військових в іншій країні. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер в інтерв'ю Bild, відповідаючи на запитання, що, згідно зі звітами ОБСЄ, вогонь на Донбасі ведуть, як проросійські бойовики, так українські військові, повідомляють Патріоти України.

"Звичайно, українці теж стріляють в бою, але ви повинні розуміти, що все це відбувається на території України. Для країни абсолютно нормально мати солдатів у своїй державі. І це не нормально для однієї країни мати своїх солдатів в іншій країні. Така ситуація на сході України",– зазначив Волкер.

За його словами, порушення припинення вогню відбуваються і на українській стороні, але переважна більшість і найбільш серйозні порушення стаються на окупованій Росією території Донбасу.

Крім того, спецпредставник США пояснив, що варто враховувати і різновиди порушення припинення вогню. "Не забувайте, що ОБСЄ вважає порушенням припинення вогню. Якщо ви захищаєте село в своїй країні, і ви попадаєте під мінометний вогонь, це одне порушення. Якщо ви стріляєте в напрямку, звідки прийшов вогонь, це також є порушенням. Така природа фрази "обидві сторони". Це досить точно, але також спотворює характер проблеми", – сказав Волкер.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...