Хіти тижня. Український фактор: Чому вихід США із Договору про ліквідацію ракет середньої дальності обернеться справжнім пеклом для Росії та її головного "многоходовщика" (відео)

У тому випадку, якщо США розірвуть Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, це автоматично виключить з цього договору і Україну.

Про це розповів аналітик Інституту світової політики Микола Белесков, передають Патріоти України.

За його словами, в такому випадку українські ракетно-тактичні комплекси більше не будуть обмежені дальністю в 500 кілометрів, яка унеможливлювала нанесення удару по Москві.

"Коли створюють зараз оперативно-тактичні ракетні комплекси... наприклад, новий наш "Сапсан/Грім-2" теж обмежений цією угодою, тобто дальність наших ракет поки не може бути більше 500 км", - уточнив Белесков.

Якщо ж ця угода перестане діяти, пояснив аналітик, і якщо Україна матиме можливості масово наростити виробництво своїх ракетних комплексів середньої дальності - це дозволить створити ефективний метод стримування російської агресії шляхом ракетної загрози містам РФ.

"Але інша справа в тому, наскільки українська економіка здатна це зробити..." - резюмував Белесков.

Джерело: Обозреватель

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...