Хіти тижня. "Украинцы - это русские, которые живут скраю": На росТБ відзначилися маразматичною заявою (відео)

Скандальний депутат нелегітимної Державної думи Росії Костянтин Затулін виступив із маревною псевдоісторичною заявою.

Костянтин Затулін

Як запевняє одіозний політик, українці є росіянами, які живуть скраю. Крім того, він вважає жителів західної України зовсім іншим народом, який не має нічого спільного ні з росіянами, ні з українцями. Свою маразматичну теорію він озвучив в ефірі пропагандистської програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія 1", передають Патріоти України.

"Меня пригласили на передачу "Откуда взялись украинцы", это было в 1996 году, и я имел неосторожность сказать то, что я думаю. Я сказал: "Украинцы — это русские, которые живут скраю". Поднялся крик: "Почему скраю? Это оскорбительно!". Я вообще-то окончил исторический факультет и знаю, что жить скраю — это ответственная роль. Для меня тут нет никакого оскорбления", — нахабно висловився Затулін.

За його словами, аналогічна ситуація повторилася через 15 років, однак тоді одна з глядачок у залі вже жорстко вказала йому на те, що українці — це окремий народ, у якого завжди була демократія, Магдебурзьке право, традиції, вольності й свободи, тоді як росіяни — це кріпаки, раби й тоталітарний народ.

Однак Затуліна не переконали ці слова і він залишився вірним проімперському міфу про "братні народи". Просуваючи його в ефірі російського телебачення, він почав цитувати слова брата скандального пропагандиста Володимира Корнілова, який заявляв, що між Україною і Росією нібито існує тільки формальний кордон.

"Если бы не граница, человек, переезжающий из Белгородской области в Харьковскую, никакой бы разницы не заметил. Люди такие же, мысли и поведение у них одинаковые. Но сказал Корнилов-старший, что когда вы пересекаете определенную черту внутри Украины, оказываетесь в западной Украине, выясняется, что тут совершенно другие люди: они совершенно по-другому реагируют, живут совсем другими ценностями. По эту сторону и по ту границы между Россией и Украиной живет один и тот же народ, там — другой народ в силу исторических обстоятельств, хоть и говорящий на близком языке, кстати, не идентичном тому, на котором говорят на востоке Украины", — підсумував свій відірваний від реальності виступ Затулін.

Битва за Часів Яр триває: УThe Wall Street Journal пояснили, чим небезпечна втрата контролю над містом

середа, 24 квітень 2024, 14:30

Поки українські воїни в Часовому Ярі чекають на зброю союзників, ворог знищує будь-яке укриття, а безпілотники з вибухівкою вражають все, що рухається. Розташований на пагорбі над Бахмутом, Часів Яр є цінним стратегічним призом. Про це пише The Wall St...

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...