Хіти тижня. Ультиматум Данилюка: На засіданні уряду Гройсман посварився із міністром фінансів

Урядовці помірялися силами на кадровому питанні. Прем'єр явно не схотів прогинатись під нелюбимого міністра і затверджувати його протеже.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман посварився з міністром фінансів Олександром Данилюком на засіданні Кабміну. Так стверджує LB.ua посилаючись на власні джерела, зазначають Патріоти України.

Данилюк в ультимативній формі зажадав призначити собі п'ятого заступника, подання на якого зроблено давно. Прем'єр-міністр у такій самій жорсткій манері відповів, що не робитиме цього. На що міністр сказав, що нехай у такому разі на нього самого готують подання на відставку.

Джерела стверджують: зі слів Гройсмана можна було зрозуміти, що саме так він і зробить - поставить перед парламентом питання про звільнення Данилюка.

"Якщо хочуть, нехай звільняють. Сам я у відставку не піду - не така я людина", - прокоментував Данилюк журналістам.

"І все ж я наполягаю на тому, щоб Мінфін був повністю укомплектований і працював відповідно до законодавства", - резюмував міністр.

Здатні виконувати завдання різного типу: ЗСУ отримають новітні ударні дрони з вогнепальною зброєю на борту

вівторок, 7 травень 2024, 6:30

Сполучені Штати Америки передадуть Україні передові ударні дрони з вогнепальною зброєю на борту виробництва Feloni Aero. Компанія вже оголосила про запуск новітньої лінійки безпілотників для зміцнення обороноздатності України. Йдеться про дрони Felon 1...

Не так швидко як данці? Нідерланди озвучили термін, коли почнуть передавати Україні свої F-16

вівторок, 7 травень 2024, 6:15

Нідерланди планують почати передачу винищувачів F-16 Україні з осені. Це станеться слідом за Данією. Про це повідомила глава Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час брифінгу у Вільнюсі в понеділок, 6 травня, передає Delfi.