Хіти тижня. Унікальний літак-розвідник повернувся у лави ЗСУ

Повітряні сили України отримали відремонтований літак-розвідник Су-24МР.

Су-24МР

ДП "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" достроково закінчив роботи по відновленню. "Фахівцями підприємства був здійснений середній ремонт літака, під час якого була проведена повна перевірка всіх його вузлів та агрегатів, виконаний їх ремонт чи повна заміна. Після цього відремонтований Су-24МР пройшов успішні льотні випробування у присутності представників Повітряних сил ЗСУ та був прийнятий українськими льотчиками", - повідомляє Укроборонпром, передають Патріоти України.

Су-24МР перелетів до основного місця базування та вже посилив обороноздатність Збройних Сил України. "Су-24МР – надзвуковий літак-розвідник, який може проводити глибоку розвідку на глибину до 400 км від лінії фронту. Для цього він оснащений РЛС бокового огляду, яка дозволяє фіксувати наземні об'єкти, в тому числі фортифікаційні споруди та техніку противника, чутливими камерами з високою роздільною здатністю, системами фіксації опромінення РЛС та ІЧ-датчиками для виявлення замаскованих об'єктів", - зазначається.

На підприємстві зазначили, що зараз проводять роботу з розробки модернізації Су-24МР. Його мають оснастити новою авіонікою, системами зв'язку та розвідувальною апаратурою.

Опублікував: Олег Устименко

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...