Хіти тижня. ''Уже не зупинити'': Наступниця Меркель несподівано підтримала газопровід в обхід України

Голова Християнсько-Демократичного Союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка замінила на цій посаді канцлера Німеччини Ангелу Меркель, у суперечках навколо будівництва газопроводу "Північний потік-2" підтримала прихильників російського проекту, повідомляють Патріоти України з посиланням на Deutsche Welle.

"Північний потік-2" для мене, як і для інших, звичайно, не той проект, що я підтримую всім серцем. Однак основні рішення вже прийняті, проект не можна повернути назад", – заявила Крамп-Карренбауер.

За її словами, варто визнати, що російський газовий проект, який був ініційований ще при іншому уряді Німеччини, вже не зупинити. Глава ХДС також зазначила, що питання про те, чи не робить Берлін себе занадто залежним від російського газу, виправданий.

"Зараз ми будуємо і СПГ-термінали – можливо, для американського скрапленого газу. Таким чином, я думаю, що небезпека такої залежності не дуже велика", – повідомила Крамп-Карренбауер.

Одночасно з цим вона піддала критиці погрози з боку США про введення санкцій через будівництво "Північного потоку-2". "Загрози санкціями – не найкращий спосіб спілкування між друзями і партнерами. США переслідують власні економічні інтереси, що цілком законно... Ми займаємося диверсифікацією, у нас є і інші джерела поставок", – резюмувала Крамп-Карренбауер.

Газопровід "Північний потік-2" пройде Балтійським морем, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами у Європі. Його протяжність становитиме понад 1,2 тис. км, пропускна спроможність — 55 млрд куб. м газу на рік. Дві гілки газопроводу мають бути побудовані до кінця 2019 року.

"Північний потік-2" піде в обхід транзитних держав — України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських країн — через виняткові економічні зони й територіальні води Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.

Проект оцінюють у 9,5 мільярдів євро. Його реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall. Вони взяли на себе зобов'язання профінансувати "Північний потік-2" сумарно на 50%, тобто на 950 мільйонів євро кожен. "Газпром" надасть другу половину коштів — 4,75 мільярда євро.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...