Хіти тижня. Варфоломій приїде до України: Епіфаній зробив важливу заяву

Мітпополіт Епіфаній запросить вселенського патріарха Варфоломія в Україну після завершення процедури надання томосу ПЦУ.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

Митрополит київський і предстоятель Православної церкви в Україні Епіфаній заявив, що запросить вселенського патріарха Варфоломія відвідати Україну після отримання томосу. Про це він сказав в інтерв'ю Deutsche Welle, передають Патріоти України.
"Наскільки мені відомо, навіть після підписання відповідної угоди на Фанарі, ще до об'єднавчого собору, сам патріарх Варфоломій безпосередньо заявив, що він бажає знову, вже вдруге, відвідати православну Україну. А вже після отримання томосу з мого боку буде виражено запрошення Його Святості найближчим часом відвідати Україну", - зазначив митрополит.
Відповідаючи на питання, чи відомо, які православні церкви готові визнати Православну церкву України, митрополит Епіфаній сказав: "Перше, отримання томосу від матері-церкви Константинопольської - це вже є першим кроком у визнанні іншими помісними православними церквами".
За його словами, це є визнанням уже першої помісної православної церкви.
"З часом, після отримання, ми будемо працювати над тим, щоб інші православні церкви визнавали автокефалію і незалежність нашої помісної православної церкви. Але поки я не можу озвучити те, хто з церков це зробить. Звичайно, в першу чергу визнають церкви грецької традиції. ми віримо в це", - підкреслив митрополит.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....