Хіти тижня. Вдарити по окупанту: Військові ЗСУ отримали перші БТР-4 з нової української бронесталі (фото)

Державне підприємство "Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", передало українській армії перші сім БТР-4, виготовлених із нової вітчизняної броні. Про це заявила прес-служба держконцерну, повідомляють Патріоти України.

"За своїми характеристиками ця спецсталь відповідає найвищим світовим стандартам. Корпуси для БТР-4 виготовлено на Лозівському ковальсько-механічному заводі. На сьогодні у виробництві знаходяться близько 40 таких корпусів", - сказано в повідомленні.

В "Укроборонпромі" додали, що Лозівський ковальсько-механічний завод спільно з Харківським конструкторським бюро імені Морозова та науково-дослідним інститутом конструкційних матеріалів "Прометей" налагодили технологію виготовлення корпусів зі спецсталі марки "71".

Як повідомляв УНІАН, на початку жовтня «Укроборонпром» передав армії 16 танків Т-80 і Т-64, відновлених на держпідприємстві "Харківський бронетанковий завод", а також п'ять БТР-4 нового покоління, виготовлених на держпідприємстві "Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова".

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....