Хіти тижня. Верховна Рада України дозволила залучати на військову службу осіб, визнаних непридатними

Йдеться про військовослужбовців військової служби за контрактом з числа громадян України, які під час військової служби були визнані непридатними для цієї служби за станом здоров'я.

Парламентарії 241 голосом підтримали у другому читанні та в цілому відповідний законопроект, передають Патріоти України з посиланням на "УНН".
Йдеться про військовослужбовців військової служби за контрактом з числа громадян України, які під час військової служби були визнані непридатними для цієї служби за станом здоров'я, за результатами захворювань, поранень (травм, контузій, каліцтв), отриманих при виконанні обов'язків військової служби, що призвело до встановлення їм інвалідності та часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності.
Це не стосується розумових, сенсорних, психологічних недоліків, порушень психіки, поведінки та інших захворювань, визначених Міністерством оборони України та іншими центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями.
Крім того, особам, на яких поширюється цей закон не дозволять служити в Державній прикордонній службі України, СБУ та Службі зовнішньої розвідки України.
Опублікував: Олег Устименко

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...