Хіти тижня. "В'язень Сенцов має померти": Відомий радянський дисидент пояснив, чому Путін прирік на смерть мужнього українця

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов не може припинити голодування, незважаючи на розуміння того, що його вимоги нездійсненні, і що його смерть політики швидко забудуть.

Олег Сенцов

Дану думку озвучив у Facebook відомий дисидент, лікар-психіатр Семен Глузман, який припустив, що глава РФ Володимир Путін щодня отримує інформацію про стан українця, але "категорично не вміє поступатися", передають Патріоти України.

"Тим більше, такій нахабній вимозі якогось там Сенцова: звільнити всіх політичних в'язнів. Саме тому в'язень Сенцов має померти", - написав він.

Глузман порівняв ситуацію режисера зі своєю, коли він припинив голодування в ув'язненні на 114-й день. "Ситуація Сенцова від самого початку голодування гірша за мою. Я голодував у камері штрафного ізолятора, про мій протест світ не знав. І я не вимагав від держави чогось надмірного. Я протестував проти невмотивованого, протизаконного покарання. Лише цього, не звільнення з табору. Про голодування Сенцова знає весь цивілізований світ", - зазначив дисидент.

Він наголосив, що Сенцов не може через страх смерті припинити голодування. Навіть розуміючи, що його вимоги в Росії нездійсненні і що Путін не вміє поступатися.

"Помре Сенцов... Ну і що. Він, Путін і без того в цивілізованому світі нерукоподаваний. Ще одна смерть. Серед багатьох щоденних смертей у протистоянні України та Росії. Політики швидко забудуть про його смерть. Всі політики, і наші, і західні. До наступної окупації, до наступного голодування чергового політичного в'язня", - резюмував Глузман.

Опублікував: Олег Устименко

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...