Хіти тижня. "Від ЗСУ з любов'ю!": Українські десантники захопили штаб американських військових на Saber Junction (фото)

Старт міжнародних навчань в Німеччині видався для українських десантників дуже вдалим: без єдиного пострілу вони захопили позиції "противника" у лісі...

Рота українських десантників з 95-ї бригади (Житомир) на міжнародних навчаннях Saber Junction-2018 в Німеччині захопила польовий штаб батальйону 173-ї десантної бригади США і групу італійських спецназівців. Про це в Facebook повідомила прес-служба Генштабу ЗСУ, передають Патріоти України.

"Джентльмени, складіть вашу зброю!" Прекрасна фраза, з якої почався сьогоднішній день на "Сейбр Джанкшн". Дев'ять годин блукання по лісах. Хороша робота, єноти! Деталі - пізніше", - йдеться в повідомленні.
Українські десантники за легендою навчань діють як "противник" (OPFOR), що "воює" з підрозділам ВLUFOR - 173-ю повітряно-десантною бригадою ЗС США, десантниками з Франції, Італії та Чехії. Співвідношення BLUFOR до OPFOR - не більше 4:1.
Як пише в Facebook безпосередній учасник навчань Олексій Бобовников, "американські airborne і італійська спецура зажурилися трошки". "Будь-хто зажурився б, якби спав-спав, а прокинувся під стволами української десантури. Ще сильніше можна зажуритися, якщо знати, що це був штаб їх батальйону. Так, з потрохами. Без єдиного пострілу. Відмінний початок активної фази. Від ЗСУ з любов'ю", - пише боєць.
Раніше, до початку навчань, Бобовников написав, що 173 бригада "багатьма вважається основною ударною силою США в Європі".

Як пишуть в Генштабі, американські розвідники зараз намагаються "помститися" за своїх, "але їм поки не щастить".

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...