Хіти тижня. Вони ображені: Делегація РФ залишила зал перед виступом Грібаускайте в ООН

Російська делегація залишила зал засідань Генеральної асамблеї ООН перед виступом президента Литви Далі Грібаускайте. Цю інформацію підтвердив член делегації Леонід Слуцький, який обіймає посаду голови комітету Держдуми РФ з міжнародних справ, повідомляють Патріоти України.

Весь свій виступ президент Литви присвятила питанню російської агресії. Вона вважає, що навчання "Захід-2017" спрямовані на те, щоб налякати "Литву".

"Не треба нас лякати і самим лякатися, так як саме це є метою навчань "Захід" - налякати нас, знищити нашу волю захищатися, щоб ми були паралізовані і не змогли нічого зробити в державі", - сказала Грібаускайте.

У своїй програмній промові Грібаускайте висловила думку, що навчання "Захід-2017", які проводять Росія і Білорусь, є частиною інформаційної війни і спрямовані на поширення страху.

"Сьогодні увагу світу звернено на Північну Корею і інші регіони, однак ті ж методи шантажу і агресії використовуються в Україні і вздовж східного кордону НАТО. Близько ста тисяч російських військовослужбовців беруть участь у навчаннях наступального характеру "Захід-2017" на кордонах балтійських держав і Польщі і навіть в Арктиці", - сказала вона.

Грібаускайте вважає, що Росія "відпрацьовує агресивні сценарії проти сусідніх держав, навчаючи свою армію нападу на Захід".

Нагадаємо, раніше на навчаннях "Захід-2017" у Білорусі вертоліт дав залп по глядачах, є жертви.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...