Хіти тижня. "Вони самі захочуть": Епіфаній розповів ФСБшному пранкеру, як Крим повернеться в Україну

Глава Православної церкви України Епіфаній заявив російському пранкери "Лексусу", який зателефонував митрополиту від імені депутата Європарламенту Девіда Макалістера, що об'єднання православ'я в Україні допоможе нам повернути Крим і Донбас.

Митрополит Епіфаній

"Я вірю, що ми зуміємо повернути Донбас і Крим. І війна, яка триває в Україні, повинна закінчитися. Тому що на нашому боці Бог. У нас зараз є в армії приблизно 300 капеланів, які працюють серед військових, допомагають їм духовно", – сказав Епіфаній у розмові, текст якої опублікувала Страна, передають Патріоти України.

Глава ПЦУ повідомив, що і сам незабаром збирається відвідати українських військових на Донбасі. "Я навіть незабаром планую поїздку на Донбас і там поспілкуватися із військовими, благословити, підтримати їх. Якщо Україна стане сильною державою, і ми зуміємо об'єднати православ'я в Україні в єдину православну церкву, думаю ті, які там (у Криму. – ред.) побачать, що робиться з боку Росії, то вони самі захочуть повернутися в Україну", – вважає митрополит.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...