Хіти тижня. Ворог не пройде: Українські військові приготували ''сюрприз'' для Росії в Азовському морі (інфографіка)

У зв'язку із загостренням ситуації в Азовському морі в Об'єднаних силах з'явилося угруповання протидесантної оборони. Крім того, на ділянці з підвищеною загрозою російського вторгнення провели комплекс заходів щодо вдосконалення системи оборони. Про це розповів командувач ООС генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, повідомляють Патріоти України.

"Зараз у військовому відношенні українське узбережжя Азова надійно захищене. З метою недопущення вторгнення противника з боку акваторії Азовського моря Об'єднаними силами проведений комплекс заходів щодо вдосконалення системи оборони на цій ділянці, підвищення рівня боєздатності частин і підрозділів, які оперують на зазначеному напрямку", — розповів він.

Крім того, Наєв поінформував, що Об'єднані сили налагодили взаємодію із Військово-морськими силами ЗСУ, а також пояснив, чим займатиметься новостворене угруповання.

"Із командуванням ВМС ЗС України налагоджена взаємодія із питань обміну розвідувальною інформацією про повітряну, наземну і морську обстановку. Крім того, у складі Об'єднаних сил створено угруповання протидесантної оборони, завданням якого є посилення охорони морського узбережжя Азовського моря", — сказав командувач ООС.

Говорячи про захищеність Маріуполя, Наєв запевнив, що в районі цього міста створена потужна лінія оборони. "Місто надійно захищене і з суші, і з моря, і з повітря", — додав він.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...