Хіти тижня. Врятувати полковника Гриценка: Кандидат у президенти розповів про заколот проти нього

За словами екс-міністра оборони, організатором спецоперації проти його персони є голова РНБО Турчинов, а головним виконавцем - Пашинський.

Анатолій Гриценко. Фото:ТСН

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко заявив, що на Банковій готують проти нього спецоперацію. Про це він написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, генерал СБУ Віктор Трепак публічно попередив про цю спецоперацію, яка нібито готується з метою дискредитації і недопущення його до участі в президентських виборах.

"Це дійсно правда, таку операцію Порошенко спланував і дав команду почати найближчим часом, можливо, вже на цьому тижні. Склад організованого злочинного угруповання мені відомий (залишилися ще чесні люди і в АП, і в РНБО, і в ГПУ, і в СБУ). Глава ОЗУ, він же замовник - Порошенко. Організатор - Турчинов. Головний виконавець - Пашинський", - написав Гриценко.

"Виконавці в медійному просторі - депутати Винник (БПП) і Береза (НФ)", - додав він. Гриценко також зазначив, що йому відомі і виконавці в правоохоронних органах, але не став називати їх прізвищ.

У свою чергу Трепак прокоментував ситуацію як спроби української влади знищити своїх реальних опонентів за допомогою силовиків через те, що в Україні почалася гаряча фаза президентської виборчої кампанії, яка стартувала де-факто.

"Основна увага Банкової прикута до можливого кандидата в президенти - лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка. Владу неабияк збентежили останні результати соціологічних досліджень, які стабільно фіксують досить високий особистий рейтинг цього політика, а головне - зростання його електоральних симпатій. Провладні політтехнологи добре розуміють, що якщо так буде продовжуватися, то Гриценко цілком може вийти на перші позиції президентської гонки. Тому прийнято рішення - нанести якомога більшого удару по лідерові "Громадянської позиції", - пояснив генерал СБУ на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з його інформацією, в основу дискредитації Гриценка буде покладено кримінальне провадження щодо нього з повідомленням про підозру у вчиненні корисливих посадових зловживань на посаді міністра оборони в 2005-2007 роках. Трепак додав, що для зазначеної мети вже навіть провели підготовчу роботу. Так, мова йде про "обробку" майнових військових об'єктів (один з них - на сході України), до яких буде зроблена прив'язка відповідних дій і рішень Гриценка як глави Міністерства оборони.

"За планом першим повинен включитися профільний комітет Верховної Ради, який займається питаннями оборони і безпеки, - на нього покладається функція ініціювання відповідних перевірок "за зверненнями" з використанням депутатських і парламентських можливостей", - розповів він, зазначивши, що цей етап спецоперації повинен приховати зацікавленість в ньому певних представників державної влади.

Після виконання своєї ролі комітетом, за роботу повинні будуть взятися контрольовані правоохоронні органи. Крім того, уточнює Трепак, весь процес буде супроводжуватися широким інформаційним освітленням з потрібними акцентами.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...