Хіти тижня. "Все йде до того, що Росії доведеться пережити повторення 1991 року", - історик

​Економічні і соціальні катастрофи завжди відбуваються несподівано. Протягом усієї світової історії так відбувається - ще вчора ніщо не віщувало великих змін, а потім в один момент все змінюється.

Про це у своєму блозі пише український блогер, історик Дмитро Вовнянко, передають Патріоти України.

Він зазначає, люди старшого віку добре пам'ятають, як припинив своє існування СРСР - ще в липні 1991 року ніхто, крім кремлівських вождів не очікував ніяких катаклізмів.

Дмитро Вовнянко пише про те, що в Росії вже спостерігається поступове погіршення економіки країни. Щоб переконатися в цьому - досить уважно простежити за економічними новинами в РФ. 2018-й рік Росія завершила різким падінням ринку акцій. Причина - падіння цін на нафту в світі. У слід за акціями і нафтою впав російський рубль. З Росії йде інвестор - протягом минулого року з країни було виведено мільярд доларів - і це максимальний показник починаючи з 2013 року. Очевидно, причиною такого відтоку стало різке погіршення бізнес-клімату - і це підтверджує російський уряд. Мінекономрозвитку РФ на кінець 2018 року оцінювало поточну зиму як складний період для російської економіки - зійшлися разом зростання податків, падіння цін на нафту і зміни в кредитно-грошовій політиці Центробанку Росії.

За словами журналіста, причини всіх цих проблем економіки РФ російські економісти навіть не приховують - це санкції Заходу. Згідно з доповіддю експертів Російського ради з міжнародних справ, списку санкцій тиск на Росію буде тільки зростати, тобто, санкції будуть посилюватися навіть якщо не робити взагалі нічого. Більш того, прийняті США «пекельні санкції» ще не вступили в дію, але сам факт загрози вже завдав економіці РФ божевільний удар.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...