Хіти тижня. Все пішло не за планом: З'явилися несподівані подробиці про "золотий" рейс путінського літака до Венесуели

Продаж золота в ОАЕ мала принести Мадуро 850 млн доларів, які були чи не єдиною можливістю поповнити свій бюджет, від стану якого залежить підтримка армії та інших силовиків.

У Мадуро все пішло не так? Фото: Рейтерс.

Уряду Ніколаса Мадуро не вдалося вивезти з Венесуели на російському літаку та продати 20 тонн золота. Про це повідомляє видання "The Bell", передають Патріоти України.

Як стверджується, план зірвався через розголос і загрози санкцій для потенційних покупців і перевізників. Російський літак, який, за даними ЗМІ, повинен був відвезти золото в Дубай, в суботу вранці повернувся в Москву.

Продаж золота в ОАЕ мала принести Мадуро 850 млн доларів, які були чи не єдиною можливістю поповнити свій бюджет, від стану якого залежить підтримка армії та інших силовиків. Головне джерело надходження валюти в країну Мадуро фактично втратив після введення американських санкцій проти венесуельської нафтової держмонополії PDVSA. У четвер від закупівлі венесуельської нафти через побоювання вторинних санкцій відмовилися і європейські трейдери.

Покупець, фонд з ОАЕ Noor Capital, оголосив, що утримається від угод з урядом Венесуели "до стабілізації ситуації". 21 січня 2019 року Noor Capital придбав близько 3 тонн золота з резервів ЦБ Венесуели, і на той момент угода була законною і відповідала міжнародному праву, зазначається в повідомленні фонду. Лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив про прийняття на себе повноважень глави держави 23 січня.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...