Хіти тижня. Всіх нас з Томосом: Нові парафії залишають УПЦ (МП) заради ПЦУ

На Вінниччині до ПЦУ перейшли ще дві парафії.

Дві релігійні громади Козятинського району, що на Вінниччині, заявили про приєднання до Православної церкви України, повідомляє прес-служба Вінницької єпархії, передають Патріоти України.

Релігійна громада Свято-Михайлівського храму, що в селі Перемога, рішення про перехід з юрисдикції УПЦ МП до Православної Церкви України ухвалила одностайно. Бажання приєднатися до ПЦУ висловила і громада храму Різдва Пресвятої Богородиці, що в селі Пузирки. Однак рішення своїх вірян священники не підтримали, тому керувати парафіями відтепер будуть нові настоятелі.

«У селі Перемога було проведене опитування, під час якого понад 300 жителів висловилися за приєднання до Української Церкви. Настоятель храму, що будується у селі, протоієрей Володимир Ратошнюк, поки що не визначився остаточно і не підтримав рішення своєї пастви, тому віряни звернулися до Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля. З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, громадою тимчасово буде опікуватися настоятель храму села Махнівки протоієрей Андрій Кіпер», – йдеться у повідомленні.

Напередодні свята Різдва Христового також відбулися збори і в громаді храму Різдва Пресвятої Богородиці, що в селі Пузирки Козятинського району. Парафіяни висловили своє бажання приєднатися до Православної Церкви України. Однак колишній настоятель храму ієрей Вадим Яковенко не підтримав одностайного рішення своєї пастви, тому з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона духовну опіку над релігійною громадою взяв на себе протоієрей Віктор Боднар.

До слова, нині Вінниччина займає лідируючу позицію за кількістю парафій, які переходять під юрисдикцію Православної церкви України. В області вже понад двадцять релігійних громад зголосилися перейти до Православної церкви України. Частина з них оформила свої плани юридично, решта ще у процесі консультацій. У Вінницькій єпархії ПЦУ стверджують, що після отримання Україною Томасу кількість релігій громад, охочих приєднатися до ПЦУ, зростає.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...