Хіти тижня. "Втратив усе!": Історія британського копа, який першим оглядав будинок Скрипаля після отруєння (відео)

Сержант поліції Британії Нік Бейлі першим оглядав будинок Сергія Скрипаля 4 березня, після чого був госпіталізований з симптомами отруєння. Потім сліди «Новачка» знайшли на безлічі речей в його будинку.

Бейлі розповів ВВС, що проводив перший огляд будинку Скрипаля в захисному костюмі і не знає, як і в який момент вступив в контакт з «Новачком», передають Патріоти України.

«Я не знаю, як це було. Може бути, «Новачок» проник через рукавички. Може бути, це сталося, коли я поправляв респіратор або окуляри, коли я був в домі і речовина вже було на моїй руці», - говорить Бейлі.
На момент огляду будинку Скрипаля сержант не знав, що з самого початку «Новачок» було нанесено на ручку вхідних дверей. «Я довго намагався зрозуміти, що я зробив не так, яка саме помилка привела мене до такого результату. Мені було важливо зрозуміти, що я все зробив правильно», - додає Бейл.

На наступний ранок поліцейському стало сильно гірше. «Все тремтіло. Я дуже нетвердо стояв на ногах. Потів вже не тільки лоб, а й спина. Все моє тіло пітніло», - каже сержант, насилу підбираючи слова.
Коли Бейлі повідомили, що в його крові виявлено «Новачок», він був сильно наляканий. "Я злякався. Це був страх невідомості. Я остовпів від жаху, бо така небезпечна річ в моїй крові. Я знав, який стан інших двох отруєних і як це вплинуло на них ...», - додає поліцейський.
Лікування поліцейського було болючим. «Я весь час був в свідомості. Мені робили багато ін'єкцій. Іноді мені в руки кололи внутрішньовенно п'ять або шість препаратів одночасно. Фізично через якийсь час я став відчувати себе досить занімілим», - згадує сержант.
Через два з половиною тижні після госпіталізації Бейлі виписали з лікарні. Але труднощі на цьому не закінчилися: фахівцям з хімзахисту довелося досліджувати, вилучити і знищити тисячі тонн різних матеріалів. «Ми втратили не тільки будинок, ми втратили всі наші речі, включаючи всі речі дітей. Ми втратили машини - все, все. Так, було дуже важко це прийняти», - сказав Бейлі.
Сержант Бейлі ніколи не зустрічав Сергія і Юлію Скрипалів, які лікувалися в сусідніх з ним палатах. Він насилу говорить про своє майбутнє. «Бувають моменти, коли у мене виникають побоювання про те, як це все могло вплинути на мене. Але я не можу контролювати це. Все сталося. І треба сприймати кожен день таким, як він є», - додає Бейлі.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...