Хіти тижня. Визначили навіть правовий статус: У Петербурзі подали заявку на референдум про відокремлення від РФ

Метою молодих активістів є - показати, що в сьогоднішній Росії референдуми в принципі неможливі, і що референдум, який відбувся в Криму, не мав під собою, на їхню думку, жодних законних підстав.

Санкт-Петербург

У міськвиборчкомі Петербурга зареєстровано заявку на референдум про відділення міста від Російської Федерації. Зробили це активісти молодіжного демократичного руху "Весна", передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

У заявці два питання:

1) Ви за возз'єднання Петербурга з Європою на правах комуни Князівства Ліхтенштейн?

2) Ви за відновлення дії законодавства Петербурга 1992 року і за статус Петербурга як частини Російської Федерації?

Документ прийняли без заперечень, зареєстрували і привласнили йому порядковий номер. Згідно з процедурою, відповідь доведеться чекати протягом 30 днів. Потім, якщо в заявці не знайдуть недоліків, її передадуть на затвердження в Законодавчі збори, якщо і вони схвалить ідею референдуму, його організаторам доведеться ще зібрати 40 тисяч підписів.

Активісти "Весни", однак, не думають, що до цього дійде, їхня головна мета - показати, що в сьогоднішній Росії референдуми в принципі неможливі, тобто не працює стаття Конституції, що забезпечує право громадян висловлювати свою волю шляхом референдуму.

Як зазначив Микола Артеменко, активіст, що подавав заявку в Міськвиборчком, він робить це вже всьоме . Коли він зі своїми однодумцями намагався ініціювати референдуми з гострих міських проблем, наприклад, по Охта-Центру, він завжди отримував відмову.

Інша мета активістів - показати, що референдум, який відбувся в Криму, не мав під собою, на їхню думку, жодних законних підстав. Вони переконані, що російська влада при прийнятті рішень оперує подвійними стандартами. Питання, сформульовані в заявці, повинні, на думку їхніх авторів, не сприяти відділенню Петербурга від Росії, а показати абсурдність ситуації в країні.

"Весна" - організація, створена нещодавно на основі руху "Весна", колишнього молодіжного "Яблука " і колишньої молодіжної "Солідарності".

Опублікував: Олег Устименко

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...