Хіти тижня. З подачі Кремля? Захарченко заговорив про нову війну в Україні

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що створення в Україні автокефальної православної церкви призведе до релігійної війни у державі, повідомляють Патріоти України.

"Зараз київська влада намагається створити нову помісну церкву і для цього просить дозвіл Вселенського патріарха. Я вкрай проти цієї ситуації, адже створення нової помісної православної церкви призведе до розпалювання релігійної війни", - процитували його ЗМІ терористів.

Захарченко також заявив, що хоче попросити Константинопольського патріарха Варфоломія не допустити кровопролиття і розпалювання релігійних воєн, і "не дозволяти Україні та американським дипломатам втручатися в релігійні справи".

Нагадаємо, 17 квітня президент України Петро Порошенко анонсував створення єдиної української церкви. 18 квітня ієрархи УПЦ КП і УАПЦ офіційно передали президенту звернення до патріарха Варфоломія. 19 квітня Верховна Рада підтримала його.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...