Хіти тижня. За два дні до пенсії: Трамп з ганьбою звільнив заступника директора ФБР

Адміністрація президента США Дональда Трампа "продовжує війну" проти ФБР, заявив Ендрю Маккейб після звільнення з посади заступника директора бюро.

Маккейб відпрацював у ФБР понад 21 рік і тепер може втратити пенсію

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс 17 березня звільнив заступника директора ФБР Ендрю Маккейба за два дні до його 50-річчя і виходу на пенсію, повідомив телеканал CNBC, передають Патріоти України.

Про відставку заступника директора ФБР стало відомо ще наприкінці січня, але припускали, що він офіційно покине свій пост після того, як зможе претендувати на пенсійні пільги. Тепер його соцгарантії опинилися під питанням.

За словами Сешнса, після внутрішнього розслідування у ФБР виявилося, що Маккейб несанкціоновано розкривав інформацію для ЗМІ і давав неправдиві свідчення під присягою.

Маккейб нагадав, що прослужив у ФБР понад 21 рік, і заявив, що "неймовірно розчарований таким рішенням". За його словами, адміністрація президента Дональда Трампа "продовжує війну" проти бюро.

Республіканці і Трамп неодноразово критикували Маккейба за те, як він під час виборчої кампанії 2016 року розслідував інцидент із витоком секретної інформації з особистої пошти Гілларі Клінтон під час перебування її на посаді держсекретаря США. ФБР у підсумку відмовилося висувати обвинувачення кандидатові від Демократичної партії. Трамп також був незадоволений роллю заступника глави ФБР у розслідуванні можливого втручання Росії в американські вибори. Маккейб є близьким соратником Джеймса Комі, якого президент США звільнив з посади директора ФБР у травні 2017 року.

Опублікував: Олег Устименко

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...