Хіти тижня. "Захід вручив президенту Володимиру Путіну перемогу в Азовському морі", - Ослунд

Росія хоче перетворити велике Азовське море у винятково російську територію. Відреагувати на захоплення українських поблизу Керченської протоки вдалося лише через понад 4 місяці – тоді країни ЄС, США, Канада запровадили санкції.

Андерс ОслундЄдиним позитивним моментом є скоординовані дії між Сполученими Штатами, Європейським союзом і Канадою, вважає аналітик Atlantic Council Андерс Ослунд, передають Патріоти України.

Це ознаменувало відновлення західного альянсу, від якого президент Дональд Трамп хотів відмовитися.

Однак "азовські" санкції ввели занадто пізно, аби вони мали якийсь істотний політичний тиск. Московські фондові і валютні біржі відреагували на ці незначні санкції без валютних коливань.

Окрім того, жодна особа або підприємство не відчує реального покарання, оскільки ці санкції дуже обмежені. Найсерйозніші тут – санкції від Вашингтону.

"Список ЄС вражає ще менше. У ньому немає найгучнішого імені в списку США, Геннадія Медведєва, заступника директора Служби охорони гвардії ФСБ. Фінляндія не хотіла, щоб його карали, тому що він потрібний цій країні для двосторонніх переговорів", – зазначає аналітик.

Хто у списку США?

Тут фігурують чотири російських чиновники, які були причетні до нападу у Керченській протоці:

  • Геннадій Медведєв, заступник директора прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії;
  • Сергій Станкевич, начальник прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії;
  • Андрій Шеїн, заступник начальника прикордонної служби та начальник відділу берегової охорони Федеральної служби безпеки Росії.
  • Руслан Ромашкін, начальник пункту управління командуванням Федеральної служби безпеки Російської Федерації для Республіки Крим та Севастополя.

Двоє найближчих соратників Путіна, Геннадій Тимченко та Борис Ротенберг, зуміли уникнути санкцій ЄС, оскільки отримали фінське громадянство в 1990-х роках.

Хто у списку ЄС?

Сюди потрапили російські моряки з кораблів "Смарагд", "Суздалец", "Дон" і прикордонники, які брали участь в захопленні українських моряків у Керченській протоці:

  1. Сергій Станкевич – контр-адмірал, начальник так званого прикордонного управління ФСБ Криму і Севастополя;
  2. Андрій Шеїн – капітан першого рангу, заступник начальника так званого управління берегової охорони ФСБ по Криму;
  3. Олександр Дворніков – командувач військами Південного військового округу РФ;
  4. Олексій Саляєв – командир корабля "Дон";
  5. Андрій Шипіцин – командир корабля "Смарагд";
  6. Олексій Шатохін – начальник так званої служби пункту управління ФСБ РФ у місті Керч;
  7. Руслан Ромашкін – начальник так званої служби пункту управління ФСБ РФ по Криму і Севастополю;
  8. Сергій Щербаков – командир малого протичовнового корабля ВМС РФ "Суздалец".

"Ввівши занадто пізно незначні санкції, Захід просто вручив президенту Володимиру Путіну перемогу в Азовському морі", – наголосив Ослунд.

Зазначимо, ЗМІ вказали на причетність Фінляндії до того, що керівник прикордонної служби ФСБ Росії, адмірал Геннадій Медведєв не потрапив до списку нових "азовських" санкцій.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...