Хіти тижня. Зброя "Судного дня"? - Стало відомо про новий провал Москви

Максимальна дальність дії головки самонаведення російського ядерного підводного безпілотника "Посейдон" не перевищує 15 кілометрів, тому його використання проти надводних цілей буде марним.

Про це розповів доктор військових наук, член-кореспондент Російської академії ракетних і артилерійських наук, капітан першого рангу Костянтин Сівков у "Військово-промисловому кур'єрі", передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За його словами, невразливість "Посейдона" для протичовнових засобів забезпечується великою глибиною занурення і високою швидкістю ходу.

"Якщо це так, то для боротьби з надводними кораблями торпеда зовсім не придатна. Знаходження на глибині не дозволить довести до неї сигнали бойового управління, а велика швидкість різко обмежить енергетичну дальність виявлення цілей ГСН", - заявив експерт.

Сівков також додав, що в найдосконаліших іноземних торпедах при відносно малій швидкості ходу в 25-30 вузлів ГСН бачить ціль на відстані не більше 2,5-3 км. Тому 10-15 кілометрів є "червоною оцінкою" дальності дії.

"Єдино розумним призначенням цієї зброї може бути нанесення ударів по прибережних районах противника ядерними боєприпасами особливо великого калібру", - сказав він.

Відзначається, що спочатку про "Посейдон" було відомо, як про "Статус-6" у 2015 році. Про його тактико-технічні характеристики не було точної інформації. За даними видання, Великобританія назвала його пристроєм "Судного дня".

Опублікував: Олег Устименко

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...