Хіти тижня. "Здати в оренду США свої порти": Експерт American Foreign Policy Council розповів, як Україна може "гібридно" вдарити по Росії

Для захисту від Росії на Чорному та Азовському морях Україна могла б здати в оренду США свої порти в обмін на необхідне озброєння.

"Ми повинні зробити те ж саме з Україною на повноцінній основі", - каже старший науковий співробітник Американської ради з міжнародної політики (American Foreign Policy Council) Стівен Бланк, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Він нагадав про розроблену 1940-х роках президентом США Франкліном Рузвельтом програми ленд-лізу, яка годувала Червону армію протягом всієї Другої світової війни.

"У цьому випадку військові кораблі США і НАТО могли б перебувати в цих портах так довго, як буде потрібно, не включаючи Україну до складу НАТО. Це значно зменшило б ймовірність нападу Росії, якби США патрулювали Чорне і Азовське моря. Крім того, що ці сили завадять майбутнім російським атак, вони покажуть всім, що саме безрозсудний авантюризм Путіна привів НАТО в Україну, щоб протистояти його цілям", - пояснив експерт.

Бланк підкреслив, що незважаючи на те, що хтось може заперечити, що це стане "марною провокацією Росії", варто пам'ятати, що саме Росія спровокувала Україну і захід.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...