Хіти тижня. "Зелені чоловічки" Путіна блокували населені пункти в Білорусі. Люди перелякані (фото)

У солдатів немає розпізнавальних знаків. Місцевих жителів навіть не випускають з населених пунктів. Номери техніки зафарбовані, в ефірі - тиша.

Ділянка дороги була перекрита армійськими підрозділами РФ в ході навчань. «У р-ні н/п Береза розміщені підрозділи БПЛА. Офіційно - навчання», - повідомив в своєму Twitter журналіст Юрій Колесников, передають Патріоти України.
Відзначається, що ці навчання супроводжуються деякими дивними обставинами. Наприклад, у солдатів немає розпізнавальних знаків. А місцевих жителів навіть не випускають з населених пунктів. «Солдати без розпізнавальних знаків, номери техніки зафарбовані, в ефірі - тиша. Місцевих жителів не випускають з населених пунктів», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на 19 березня призначено початок активної фази російсько-білоруських навчань. Повітряно-десантні війська (ВДВ) Росії і Сили спеціальних операцій (ССО) Збройних сил Білорусії почнуть активну фазу спільних тактичних навчань на військовому полігоні Поливна в Ульянівській області в Росії проведенням десантування з висот до 8 тисяч метрів, повідомили в Міноборони РФ.
Раніше Росія ж заявляла про виведення всіх підрозділів військ з території Білорусі після завершення спільних військових маневрів «Захід-2017».
У спільних російсько-білоруських навчаннях планується задіяти близько 600 військовослужбовців і 80 одиниць військової техніки. Активна фаза навчань триватиме до 22 березня.
Опублікував: Олег Устименко

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...