Хіти тижня. Жорстко б'ють "старушенцію" Європу: Складається так, що пацифістичному ЄС доведеться самому воювати з фашистською Росією, бо у США новий потужний фронт

Колишній командир армії США в Європі генерал Бен Ходжес застеріг, що війна між його країною і Китаєм почнеться через 15 років.

Тому, за словами Ходжеса, союзникам в Європі варто подбати самим про власний захист від агресивної Росії.Адже американці будуть зосереджені на захисті своїх інтересів у Тихоокеанському регіоні, - передають Патріоти України з посиланням на Business Insider.

«США потрібне дуже сильне європейське крило. Гадаю, що через 15 років ми будемо вести війну проти Китаю. Це не неминуче, звісно, але вірогідність висока», - сказав Ходжес.

Він додав, що у Америки немає можливостей захистити Європу і розібратися з китайською загрозою в Тихому океані одночасно. Ходжес був командиром армії США в Європі з 2014 до минулого року. Тепер він обіймає посаду стратегічного експерта Центру аналізу європейської політики. Він запевнив, що, попри зміну геополітичних пріоритетів, зобов’язання США перед НАТО «непохитні». На думку колишнього американського військового, в адміністрації Дональда Трампа вважають безпеку Європи ключовим інтересом, попри те, що сам президент інколи ставить під сумнів користь західного військового альянсу.

«Тому ви побачите, що ми продовжимо інвестувати в Європу, проводити тренування, підтримувати присутність як постійних військ, так і тих, які проходять ротацію. Хоч через 10-15 років нам доведеться воювати в Тихому океані», - сказав Ходжес.

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...