Хіти тижня. "Зрадник руского міра": Бацька кидає скрепи й прямує до Вселенської церкви, - Невзоров

Відновлення Константинополем Київської митрополії, та ще й з підвищенням до статусу патріархату, відкриває для "гібридного" Мінська масу можливостей. - Адже для Білорусі Мати-церква канонічно у священному Києві, а не ординсько-імперській Московії.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко має намір домагатися незалежності православної церкви Білорусі від Російської православної церкви (РПЦ). Таку думку в ефірі радіостанції "Ехо Москви" висловив російський публіцист Олександр Невзоров, зазначають Патріоти України.

"Очень интересно прозвучали в этом году поздравления Гундяеву (патріарху Кириллу.– ред.). Уже не было теплых объятий и личных встреч. Но грандиозно поиздевался Лукашенко. Я вот не знаю, агрономы Беларуси, они, конечно, могли бы вывести сорт какого-нибудь особо бугристого и волосатого картофеля, называть его Кириллом", - з’єхидничав відомий російський журналіст.

За словами публіциста, він уявляє "хитрую физиономию" Лукашенка, коли він пише в привітанні російського патріарха, що той є взірцем високої моралі.

"Вероятно, в этот момент он с какой-нибудь картофелины обдувал тончайшую пыль или занимался еще каким-нибудь таким интересным делом. По крайней мере, судя по этой ядовитой любезности и упоминанию высокоморальности Гундяева, – его до этого еще никто не обвинял в этом так открыто, вот этого аргумента не приводил никто – я подозреваю, что Лукашенко тоже, что называется, мажет лыжи, по крайней мере, мажет для своей маленькой белорусской церкви, чтобы покинуть лоно РПЦ", - зазначив Невзоров.

Він також висловив думку, що Кирило може позбутися посади в церкві через підкилимну боротьбу. 20 листопада Кирилу виповнилося 72 роки.

Вітаючи главу РПЦ з днем народження, Лукашенко назвав його служіння "примером высокой морали и непрестанного духовного совершенствования". Президент Білорусі також відзначив зусилля Кирила по "укреплению взаимопонимания и согласия в православном мире, утверждению в душе человека христианских ценностей добра, милосердия и справедливости".

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...