Хіти тижня. ЗСУ відпрацювали авіаудари по терористах на Донбасі (фото)

В рамках проведення ООС на Донбасі поблизу лінії розмежування було проведено практичне авіанаведення українських екіпажів Мі-24 по умовним цілям російсько-окупаційних військ.

Про це повідомив прес-центрі операції Об'єднаних сил в Facebоok, опублікувавши фото з навчань, передають Патріоти України.

"В рамках проведення операції Об’єднаних сил вперше проведено навчання передових авіаційних навідників з наведення екіпажів Мі-24 по наземних цілях. Метою практичних дій є підтримання навичок передових авіанавідників з наведення бойових вертольотів на наземні цілі, організація взаємодії армійської авіації із загальновійськовими підрозділами під час виконання вогневих завдань в їх інтересах", - написано в повідомленні.

Як розповіли в штабі ООС, під час відпрацювання практичних дій командир механізованого підрозділу здійснює запит на вогневу підтримку з повітря. Передові авіаційні навідники зі складу групи бойового управління дають цілевказання екіпажам бойових вертольотів, які на максимальній швидкості заходять на цілі противника та умовно їх знищують.

За словами начальника армійської авіації операції Об’єднаних сил, командування Об’єднаних сил дотримується Мінських домовленостей у повному обсязі та проводить тренування без реального застосування авіаційного озброєння. Проте, у разі загострення обстановки на лінії зіткнення, армійська авіація готова виконувати завдання за призначенням у повному обсязі.

"Увагу льотно-підйомного складу зосереджено на виконанні бойових завдань армійської авіації в умовах протидії ППО противника, для цього використовується весь набутий вертолітниками миротворчий досвід в країнах Африки та завдань АТО, зокрема в 2014 році", - зазначив старший офіцер.

Також повідомляється, що екіпажі вертольотів Мі-24 під час тренування використовують практику ведення радіообміну в повітрі і на землі за стандартами країн-членів НАТО "ІКАО" - спілкування англійською мовою.

Опублікував: Олег Устименко

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...