Хіти тижня. ЗСУ заявили про серйозну загрозу від новітньої зброї терористів "Л/ДНР" (фото)

Терористи "Л/ДНР" почали використовувати на Донбасі в зоні проведення операції Об'єднаних сил новітнє невідоме озброєння.

Як передає прес-центр штабу ООС, про це розповіли бійці окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які тримають позиції поблизу українського індустріального центру Маріуполь, передають Патріоти України.

"Їх слова ґрунтуються на небезпечних знахідках і залишках боєприпасів, які "прилітають" по наших позиціях з боку супротивника", - написано в повідомленні.

Відзначається, що кілька днів тому позиції українських військовослужбовців були обстріляні новітніми реактивними снарядами, які мали посилене фугасне начиння і залишили за собою великі воронки. Всі уламки після цього обстрілу ретельно зібрали та віддали до спеціалізованої лабораторії для проведення відповідних експертиз.

"Ми виявили хвостовики ракет, які невластиві звичайним боєприпасам. На відміну від радянських зразків, які раніше використовували російсько-окупаційні війська, ці хвостовики мали зовсім інший вигляд і кріплення. Також знайшли уламки з відповідним маркуванням", - розповів матрос Руслан.

У штабі ООС також повідомили, що окупанти проводять масове мінування забороненими боєприпасами українських населених пунктів, а саме стежок і сільських будинків.

"Причому роблять все це таким чином, щоб максимально замаскувати свою причетність до цих дій. Одна з таких" розтяжок" була знешкоджена нашими розвідниками. Вона складається з патронів до великокаліберного кулемета і прив'язаної до них гранати. Під час підриву гранати детонують боєприпаси та вражають людину. З боку це повинно виглядати так, ніби він потрапив під обстріл великокаліберного кулемета", - йдеться в повідомленні.

"Мета їх проста. Звичайна людина повертається додому, щоб просто подивитися в якому стані будинок. І гине. Відразу ж всі псевдоінформаційні ресурси так званої ОРДЛО почнуть кричати про вбивство українськими військовими. Окупаційні війська люблять мінувати будинки, кладовища, колодязі. Саме такі місця, куди обов'язково прийдуть цивільні громадяни", - пояснив матрос Костянтин.

Опублікував: Олег Устименко

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...