Хіти тижня. "Зусилля в Україні були надзвичайними": У США розповіли, чому Путін зупинився на Донбасі (відео)

За словами Джона Керрі, адміністрація часів Обами допомогла організувати санкції проти РФ в Європі, а також підштовхнула реформи в Україні.

Джон Керрі. Фото: Рейтерс.

Завдяки політиці екс-президента США Барака Обами була відвернена небезпека військового конфлікту міжнародного масштабу, а президент Росії Володимир Путін був змушений змінити свої плани із захоплення нових територій. Про це заявив колишній Державний секретар США Джон Керрі в інтерв'ю ведучим ток-шоу The Week Пітеру Залмаєву і Тарасу Березовцю, передають Патріоти України.

"Президент приймав єдині вірні рішення. Такі, які не дозволили напружити ситуацію до рівня Третьої світової. Думаю, це був мудрий шлях, і цей шлях мав свій ефект. Президент Путін зупинився на Донбасі, він не пішов на Київ, війна не поширилася", — сказав Керрі.

За його словами, адміністрація часів Обами допомогла організувати санкції проти РФ в Європі, а також підштовхнула реформи в Україні. Керрі зазначив, що тодішній уряд США діяв рішуче і дав Україні захисну зброю.

"Наша підтримка України була дуже рішучою. Ми витратили понад 4 млрд доларів на програму підтримки прикордонних країн, наші зусилля в Україні були надзвичайними", — додав політик. У нинішній час, за його словами, війна ведеться за допомогою кібератак, дезінформації та втручань у політику. "Але я впевнений, дуже важливо не наближати війну, залишати можливості для дипломатичного вирішення", — сказав Керрі.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...