Хіти тижня. "Звертаю свій голос до братовбивць - нових каїнів, що, називаючи наш народ своїм братом, прийшли в наш будинок, щоб проливати кров": Патріарх Філарет виступив з потужною заявою

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет виступив із офіційним посланням до українців, у якому засудив відкриту агресію Росії в Азовському морі.

Глава УПЦ КП закликав народ об'єднати зусилля для захисту від окупантів і запевнив, що правда та Бог будуть на боці України. Що стосується армії Російської Федерації, то її він закликав забиратися геть із чужої землі і не вбивати чужий народ. Потужну промову Філарет опублікував на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Дорогі брати й сестри, співвітчизники! Досі Кремль намагався брехнею приховувати свою агресію проти української держави, використовуючи війська без розпізнавальних знаків, прикриваючись місцевими колабораціоністами, розповідаючи про "громадянську війну на Донбасі" і "самовизначення народу Криму". 25 листопада 2018 року Російська Федерація зробила відкритий акт агресії проти України, який уже не приховує. Український народ може дати тільки одну відповідь на цей напад — мужньо протистояти ворогові, вставши на захист рідного краю, на захист своєї державності й свободи. Адже більше трьохсот років ми жили в рабстві, будучи підкорені імперією — і на власному досвіді пізнали всю гіркоту неволі", — зазначив він.

Патріарх Філарет нагадав, що Голодомор, 85 річницю якого Україна вшановує у ці дні, також був однією зі спроб російських окупантів зломити Україну і не дати їй стати незалежною державою. З огляду на це, українці, за словами ієрарха, повинні зробити висновки з уроків минулого й бути готовими до рішучого опору завойовнику. Він підкреслив, що від цього залежатиме майбутнє кожного куточка України, наступних поколінь і всього українського народу.

"Закликаю політиків відкласти суперечки й об'єднатися. Адже якщо ворог зруйнує саму нашу державність — про які посади піклуватися, де будете керувати? Закликаю до єднання усе українське суспільство, бо без перемоги не буде ні реального миру, ні благополуччя, ні щасливого майбутнього для кожного із нас", — додав Філарет.

Значну частину свого послання він приділив і російським окупантам, яких засудив за вторгнення у чужу країну і початок кровопролитної війни. Крім того, глава УПЦ КП категорично закликав їх покинути чужу їм територію і повернутися зі зброєю до себе додому.

"Знову звертаю свій голос до братовбивць — нових каїнів, котрі, називаючи наш народ своїм братом, прийшли у наш будинок, щоб проливати кров і поневолювати: схаменіться і припиніть зло! Сховайте меч і поверніться додому! Ви не боїтеся ні закону людського, ні наслідків власних злочинів. Думаєте, що брехнею можна все приховати, а правом сильного — виправдати. Тому знайте і пам'ятайте: Бог усе бачить і кожному віддячить належним!" — сказав Філарет і процитував псалом 93, намагаючись напоумити агресора.

Крім того, Філарет підкреслив, що УПЦ КП молиться за всіх українських воїнів, які захищають країну від окупантів, і висловив упевненість у тому, що правда і Бог на боці України, а тому вона неодмінно переможе. Вірити в це і молитися за захисників він закликав увесь український народ.

"Розумію, що в цей час хвилюванням і турботою охоплені серця багатьох. Тому на завершення хочу, дорогі брати і сестри, нагадати слова Писання, — і нехай серце ваше не сумнівається, що правда і сила Божа переможуть нового Каїна і нового фараона, з рабства якого виводить Господь Україну", — підсумував він своє сильне звернення.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...