Ходіння по Brexit: Тереза Мей зазнала поразки у власному парламенті

Компроміси прем'єрки по виходу з ЄС не підтримують ні в Брюсселі та інших європейських столицях, ні у рідному Лондоні. Однак голова уряду твердо намагається реалізувати результату референдуму, хоча вподобання співвітчизники кардинально змінились

Палата громад парламенту Великої Британії не підтримала підхід уряду Терези Мей до реалізації виходу країни зі складу Євросоюзу. Проти планів уряду виступили 303 депутата, за проголосували 258, зазначають Патріоти України.

Голосування в парламенті було символічним і передбачало, що Палата громад "знову заявляє про свою підтримку" стратегії Brexit, яку вона підтримала в ході голосування минулого місяця.

У тому голосуванні депутати закликали замінити так званий "запасний механізм" для ірландського кордону на "альтернативні механізми", а також заявили про свою незгоду з ідеєю виходу без угоди.

Сьогодні депутати також відхилили пропозицію Шотландської національної партії продовжити процедуру виходу як мінімум на три місяці.

Британія продовжує переговори з ЄС щодо внесення змін до угоди про Brexit і після їх завершення 27 лютого буде проведено ще одне голосування в Палаті громад.

Нагадаємо, минулого тижня після зустрічей у Брюсселі британська прем'єрка заявила, що має намір забезпечити вихід країни з ЄС згідно із запланованими термінами.

В офіційній спільній заяві за результатами переговорів йдеться про те, що ЄС і Британія продовжать переговори щодо пошуку рішень для виходу з глухого кута навколо угоди про Brexit. Однак у ЄС наголошують, що нових переговорів щодо угоди не буде.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...