"Ходит слух, что Дядечко по поводу этих денег с Гонтаревой договорился": Один із "капітанів" "Родовід Банку" намагається повернути заарештовані десятки мільйонів доларів

Торги йдуть не тільки за майбутнє банку, а й за земельну ділянку, яку нібито хоче отримати глава НБУ.

Сергій Дядечко. Фото: ЖЖ

Заступник голови правління банку «Союз», акціонер «Родовід Банку» Сергій Дядечко намагається через іноземну юридичну компанію повернути 35,5 млн. дол, заарештовані в рамках кримінального провадження стосовно банку на Кіпрі, повідомляють Патріоти України.

«Сергій Дядечко досі є акціонером «Родовід». На даний момент він відмовився від ідеї забрати гроші, які знаходяться під арештом в Україні, адже за рішенням суду було заарештовано багато грошей банку - частина на Кіпрі, частина в США - арешт накладено на близько 35,5 млн дол в рамках розслідування факту розкрадання коштів державного банку «Родовід Банк».

Ці гроші заарештовані не в Україні, вони поза юрисдикцією нашого законодавства. Через це пан Дядечко видав кіпрській юридичній компанії в Нікосії довіреність на захист його інтересів, а також на отримання на їх рахунки цих грошей. Кіпрська контора вже подала в суд на всіх, в тому числі колишнього керівника банку Щербину, за яким зараз у нас (в Україні - ред.) йде суд за звинуваченням у розтраті фінансів «Родовід Банку», і кіпрський суд прийняв справу до провадження. Ходить чутка, що Дядечко з приводу цих грошей з Гонтаревою домовився», - розповіло джерело

Варто зазначити, що у власності «Родовід Банку» досі перебуває земельна ділянка на околиці столиці в Оболонському районі площею понад 113 га, ринкова вартість якої перевищує 1,5 млрд дол., у той час як, згідно з документами банку, її балансова вартість не вище 2,5 млрд грн - це за цінами на 2009 рік. На думку експертів, саме ця земля стала каменем спотикання, тому що її дуже хоче отримати нинішня глава НБУ Валерія Гонтарєва. Крім того саме завдяки даній земельній ділянці «Родовід Банк» до сих пір залишається «на плаву».

Продаж цієї землі можливий тільки в разі остаточного краху «Родовід». Звернемо увагу, що кримінальну справу за фактом розкрадання коштів держбанку «Родовід Банк» відкрито по старому кримінальному кодексу 1966 року, згідно з яким слідчий має право своєю постановою накласти арешт на майно, що і було зроблено. Відповідне рішення потрапило в усі реєстри по відчуженню. Арешт на сьогодні може зняти тільки суд при вирішенні питання про речові докази та інші докази у кримінальній справі, проте до цих пір цього зроблено не було.

Відзначимо, неплатоспроможний «Родовід Банк» збільшив збиток в першому кварталі 2016 року в 4,3 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року - з 51,5 млн грн до 221,7 млн грн. Про це йдеться в звітності фінустанови.

При цьому активи банку в першому кварталі 2016 зменшилися на 2,7% до 8,124 млрд грн, кредитний портфель - на 71,1% до 19,1 млн грн, капітал - на 6,7% до 3,007 млрд грн. Обсяг залучених банком коштів фізосіб в першому кварталі збільшився на 7,8% до 8,3 млн грн, коштів юросіб - на 6,1% до 104,4 млн грн.

Нагадаємо, Сергій Дядечко під час падіння держбанку забрав всю свою команду з «Родовід» в банк «Союз», де він був заступником глави правління банку. Цей банк довгий час був програмним банком «Сім'ї» Януковича і навіть випускав облігації, які оберталися на міжнародних фондових біржах. Пізніше «Союз» почав так само тонути і дивовижним чином в цей час з'явився банк «Гефест», куди перейшла працювати вся адміністрація «Родовід», що також змушує трохи задуматися.

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...