Хотіли влаштувати "російську зиму": Луценко висунув гучні звинувачення на адресу Саакашвілі та його соратників

Глава ГПУ підкреслив, що це "багатоепізодним план", і правоохоронцям відомо, хто за ним стоїть.

Юрій Луценко. Фото: 112.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що співробітникам правоохоронних органів вдалося зірвати реалізацію плану ФСБ Росії "російська зима" в Києві через акції, організовані партією "Рух нових сил" екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Про це він заявив у вівторок, 5 грудня, з трибуни парламенту на вечірньому пленарному засіданні Верховної Ради України, повідомляють Патріоти України.

"Хочу висловити велику подяку співробітникам Служби безпеки України (СБУ) і Генеральної прокуратури, які дали можливість не допустити цей перший етап запланованого ФСБ плану "російська зима" в Києві", - зазначив Луценко.

За його словами, це був лише перший етап з того масиву запланованих заходів, про який знають українські правоохоронці.

Глава ГПУ підкреслив, що це "багатоепізодним план", і правоохоронцям відомо, хто за ним стоїть.

"Ми знаємо, хто буде планувати за кошти Москви в зв'язках з керівництвом "ЛНР"-"ДНР" інші дії по підриву конституційного ладу в Україні. Ми це знаємо, ми це доведемо, ми це свого часу оприлюднимо", - сказав Луценко.

Разом з тим, генпрокурор заявив, що поки що немає прямих доказів того, що екс-регіонал-втікач Сергій Курченко діяв за прямою вказівкою ФСБ Росії. Однак з відкритих джерел відомо, що Курченко, використовуючи свої зв'язки з вищих кабінетах російської влади, веде бізнес на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Луценко також заявив, що прийде в парламент з інформацією і, можливо, поданнями на зняття недоторканності з народних депутатів, які за гроші Москви "намагалися знищити майданівську владу і привести до реваншу Януковича і його оточення".

Крім того, глава ГПУ заявив, що у Саакашвілі є доба, щоб добровільно прийти до слідчого.

"Ніяких силових акцій з пролиттям крові, чого хочуть уже кілька місяців організатори цього шабашу, ми будемо намагатися не допускати", - заявив він.

Луценко підкреслив, що через 24 години вся правоохоронна система зробить все необхідне, щоб Саакашвілі, "який, очевидно, пов'язаний фінансовими махінаціями з олігархами, в тому числі з Москви, постав перед слідчим для пред'явлення підозри, а потім перед - судом, де прокуратура буде клопотати про домашній арешт".

"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...