Хотів бути "крутим": На Донбасі піймали найманця "ДНР", який пішов воювати заради дівчини

Хлопцеві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

На Донеччині поліція затримала 22-річного жителя Слов'янська, який вступив в ряди бойовиків "ДНР", щоб похвалитися перед дівчиною і друзями, повідомляють Патріоти України.

"У квітні 2014 року хлопець звернувся до свого знайомого, який перебував в лавах "ДНР", з проханням взяти його на "службу". Мотивом були не гроші або "ідея", а "статус ополченця". З першого дня він отримав позивний - "Самопал", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що протягом двох місяців зловмисник проходив військову підготовку в тренувальному таборі, розташованому під Карачуном. Після проходження підготовки з числа бойовиків, які також перебували в цьому таборі, були сформовані постові групи. Бойовикам видали автомати "Калашникова" і поставили чергувати на блокпостах.

"Після звільнення міста від окупації зловмисник поїхав разом з бойовиками в Горлівку. Деякий час він жив на окупованих територіях, але згодом вирішив повернутися до рідного міста", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності" КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...