Хто бреше і чому? ГПУ прокоментувала інформацію про зв'язок вбитого ювеліра зі справою "діамантових прокурорів"

Генеральна прокуратура категорично заперечує заяви екс-заступника гепрокурора Давида Сакварелідзе та екс-заступника генпрокурора Віталій Касько, що вбитий у вівторок власник ювелірного заводу Сергій Кисельов був причетним до справи "діамантових прокурорів".

Про це в коментарі "Українській правді" повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Громадянин Кисельов, якого було вбито у Києві, взагалі не має процесуального статусу у кримінальному провадженні, яке розглядається у суді", - заявив спікер.

"Він не був свідком, потерпілим або заявником, тому заява представника колишнього керівництва ГПУ стосовно статусу загиблого є неправдивою", - розповів Лисенко.

Також він розповів, що справа "діамантових прокурорів" є розгалуженою і Кисельов фігурував у третьому епізоді.

За його словами, перша справа стосується хабарів, друга – спроба віджиму сміттєвого бізнесу, а третя – заяви Кисельова, який повідомив до прокуратури, що впізнав свої втрачені діаманти серед майна Корнійця.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...